Haluan jutella johtajan kanssa!

Juhannus viikon päästä ja heinäkuu kahden viikon päästä. Kaikki yritysjohtajat lompsimassa kesälomille ja muutenkin yritysmaailman hiljaisin vuodenaika. Mikäpä siis olisikaan parempi aika aloittaa opinnäytetyötä yrityksien johtamiseen liittyen?

No, yritän silti.

 

Etsin johtajia. Voit olla myyntiosaston johtaja, hallituksen puheenjohtaja tai vaikka toimitusjohtaja. Tärkeintä on, että sinulla on ihmisiä johdettavana. Haluan haastatella sinua ja selvittää millä tavalla sinä näet erään tietyn johtamisen työkalun.

Jos siis tarinankerronta herättää sinussa edes jotain, niin olet etsimäni henkilö. Sinun ei tarvitse tietää tarinoista mitään, sillä häivähdyskin kiinnostusta aihetta kohtaan riittää. Toisaalta, jos olet johtaja ja käytät tarinoita jatkuvasti ja tunnet tämän ulottuvuuden kuin omat taskusi, niin sitä suuremmalla syyllä haluan sinut.

En vaadi sinulta paljoa, vain jonkin verran aikaa haastattelua varten. Tutkimukseni perustuu puhtaasti laadullisiin haastatteluihin, joten minulle riittää kun saan viettää kanssasi innostavan tuokion puhuen tarinoista. Etsin johtajia ensisijaisesti Keski-Suomesta, mutta Suomi on pieni maa joten sijaintisi ei tuottane ongelmia.

 

Puu seisoo suorana ja vahvana suomalaisessa metsässä. Se on istutettu jo nuorena taimena ja kasvanut samalla paikalla vuosikymmenien ajan. Älä yritä kaataa puuta vasaralla, se on hullun hommaa se. Vasaralla saat aikaan vahinkoa vain omiin käsiisi. 

Kirveellä ne puut kaadetaan. Anna ennemmin muutama tarkkaan valittu isku oikeaan kohtaan runkoa, niin saat juurtuneet käsitykset murtumaan. Kymmenellä tuhannella luvulla ja faktalla voit kaataa ihmisen juurtuneet käsitykset, mutta muutama tarkkaan valittu tarina ajaa saman asian. Osaathan käyttää kirvestä?

 

Prosessi on seuraavanlainen: suoritan ensin 2-3 laajempaa prototyyppihaastattelua heinä-elokuussa. Tämän jälkeen tarkennan haastattelun runkoa prototyyppien pohjalta ja syys-lokakuussa jututan 5-7 eri johtajaa. Voit osallistua joko prototyyppiin tai haastatteluvaiheeseen. Ota yhteyttä täällä, twitterissä tai vaikka puhelimella niin junaillaan aikataulut kuntoon!

Jos et itse osunut kohderyhmään, mutta mielessäsi pyörii joku joka kolahtaa tai joka tarvitsisi kunnon kirveen iskua, niin ota yhteyttä ja vinkkaa!

 

Ainiin. Minä olen siis 23-vuotias tradenomiopiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiasta. Valmistun puolen vuoden kuluttua joulukuussa 2015, jos löydän opinnäytetyöhöni haastateltavat johtajat sitä ennen. Teen tätä kuitenkin ensisijaisesti mielenkiintoisen aiheen ja oman intohimoni vuoksi, opinnäytetyö tulee siinä sivussa. Pystytkö auttamaan?

  2 comments for “Haluan jutella johtajan kanssa!

  1. 3.7.2015 at 16:11

    Olen etsimäsi henkilö. Asun napapiirillä. Olen Rovaniemen seurakunnan vs. viestintäpäällikkö ja yrittäjä. Ehkä kuulen sinusta.

    • 3.7.2015 at 16:45

      Hei, hienoa! Ja kyllä, kuulet minusta vielä.

Comments are closed.